Laatste blog…

De titel zegt het al, mijn laatste blog.

Na bijna 2 jaar geschreven te hebben over mijn ervaring met verlies en rouw in relatie tot het ziek zijn en het overlijden van Eric, heb ik besloten dat ik klaar ben met het schrijven van een blog. Ben ik klaar met rouwen? Nee, de rouw vloeit door in mijn huidige leven en zal altijd op een bepaalde manier zo blijven verwacht ik. Ik begin zelfs aan een nieuwe episode in mijn rouwverwerking nl traumaverwerking. Nu ik sinds een paar maanden mijn eigen huis en een stabiele basis heb, is er blijkbaar ruimte gekomen voor onverwerkte traumatische ervaringen die ik heb opgedaan tijdens het ziek zijn en het overlijden van Eric. Nooit gedacht naast het “normale” rouwen dat ik last zou hebben/krijgen van trauma’s. Blijkbaar is er nu ruimte voor zodat het nu de kop op steekt.

De trauma’s die ik te verwerken heb vind ik te persoonlijk om te delen met de rest van de wereld en ben ik voor mijn gevoel klaar met bloggen dus vandaar mijn besluit om te stoppen met deze blog. Ik geloof dat rouwen voor eeuwig is, het is iets wat al ruim 2 jaar bij mij hoort en zo zal blijven, maar het krijgt een andere vorm/kleur/lading. En dat laatste moet ook om verder te kunnen gaan.

DSCF0336 rodsite

Ik ben in de afgelopen 2 jaar verder gegaan, in eerste instantie omdat het moet en later omdat ik het zelf wil. Eric zou niet willen dat ik dag in dag uit zou verdrinken in het verdriet om hem, depressief zou worden of erger. Uiteindelijk heb ik zelf ervaren door keuzes te maken dat het leven na het verlies nog steeds mooie dingen te bieden heeft ook al is het anders geworden. Op mijn (het blanco) canvas die ontstaan is na het verlies, staan inmiddels de grote lijnen getekend en hier en daar zijn er al details waar te nemen en reeds ingekleurd. Ik ga verder met mijn leven/canvas in te kleuren, en daarnaast ga ik de uitdaging aan die nu op mijn pad is gekomen, namelijk de traumaverwerking. Ik ben trots op mezelf hoe ik de laatste 2 jaar heb doorlopen met vele downs maar absoluut ook ups. Ben er achter gekomen dat ik een sterke vrouw ben, en dat ik een hoop kan bereiken met doorzettingsvermogen en vertrouwen in mezelf.

 

Aan alle lezers, bedankt voor het lezen en voor de hartverwarmende reacties. Het schrijven en de feedback hebben mij goed gedaan. Thanks,

Liefs,

Sandra

2 gedachten over “Laatste blog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s