Deur…

Ik ga verder, ik ben bezig om verder te gaan. Ik dacht dat ik al verder was, ben ik ook zeg men en de deskundigen, dat klopt ook wel, ik ben ook al verder in mijn nieuwe leven. Maar de deur van rouw houd ik nog steeds angstvallig dicht en voelt verder gaan als vooruit willen lopen maar er hangt een zware ketting met kogel aan mijn been. Ik hoor mensen zeggen; “het komt wel, iedereen rouwt anders” “Die deur mag soms wel een stukje open gezet worden, want dat is ook nodig om verder te kunnen”. Ik krijg die deur amper op een kier! Ik kies er voor om verder te gaan, ik moet, het ik wil ook en lukt ook deels, maar zodra ik die deur op een kier zet… Het is nodig om de deur van rouw zo nu en dan open te zetten al is het maar een kiertje, maar bang overspoelt te raken door de tranen, te diep geraakt te worden door de pijn van het gemis, de realiteit soms nog gewoon niet willen aanvaarden omdat ik het gewoon nog niet snap! Dat kiertje voelt dan als wagenwijd open.

IMG_9913deur
Spanje 2015

Ik vat het soms nog steeds niet, ik kijk naar zijn of onze foto’s en dan ook echt kijken bedoel ik, want ik kan naar de foto’s kijken maar dan vluchtig zonder iets te voelen. Wanneer ik echt goed naar de foto’s kijk, dan gaat die deur open en wil ik hem gelijk weer dicht doen. De gedachtes en emoties die door die deur naar buiten willen komen zijn zó niet fijn ook al is het oke en begrijpelijk. Begrijpen en het vatten wat er allemaal gebeurd is, lukt gewoon nog niet, misschien ben ik nog niet zover dat ik kan en wil accepteren wat er gebeurd is. Tuurlijk als ik ga relativeren dan is het allemaal duidelijk, maar wanneer die deur open gaat voel ik me nog steeds wezenloos, immens verdrietig, en wil ik soms de realiteit niet toelaten. Gedachtes zoals ‘hoe dan, wanneer, waarom, waarom was het hem niet gegund om meer tijd te hebben en dan het liefst met zo min mogelijk pijn, waarom was het ons niet gegund om nog zoveel meer mooie jaren samen te hebben.

En dan…gooi ik de deur van rouw weer dicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s