1 jaar…

Alweer 1 jaar dood! Pas 1 jaar dood! Soms voelt het als de eerste en soms als het laatste. Ik schrijf deze blog vanaf mijn vakantie, het afgelopen jaar overdenkend. Nog steeds kan ik niet bevatten dat Eric er al een jaar niet meer is, terwijl voor de rouwverwerking is het nog maar pas. Het was een bizar jaar waarin het verlies van mijn liefste maatje een enorme krater heeft geslagen. Een jaar waarin nauwelijks plaats was om ten volle te kunnen rouwen om hem. Eerst zijn overlijden, uitvaart regelen, ruzie met Eric’s kinderen met als gevolg dat ik ze niet meer zie en ook ons/mijn kleinkind niet meer mag zien! financiële zaken regelen, besluiten het appartement te verkopen, as uitstrooien in Egypte, verhuizen, boek Onderuit de Waterzak van Eric afmaken en uitgeven, boekpresentie Onderuit de Waterzak en ga zo maar door. Ik probeer alles te overdenken maar het lukt nog maar deels, na mijn vakantie wil ik volle bak met mijn rouw aan de slag. Gelukkig heb ik al een aantal jaren 2 therapeuten die mij met eerdere dingen hebben bijgestaan, maar er ook voor hebben gezorgd dat ik mijn hoofd boven water kon houden tijdens de ziekte van Eric en na zijn overlijden. Maar het is nu tijd dat ik stop met watertrappelen en ga zwemmen. Als ik nu mijn toekomst moet zien dan kan ik dat het best als volgt  omschrijven; na het overlijden van Eric is mijn huidige leven weer op nul komen te staan althans zo voel en ervaar ik dat, het voelt als een blanco canvas waarop ik nu weer probeer de grote lijnen te tekenen en hopelijk in de toekomst beetje bij beetje weer kan inkleuren. IMG_3193.jpgWant het leven en ook mijn leven heeft kleur nodig om de mooie dingen die het leven kan bieden te zien. Voor nu geniet ik nog een paar daagjes van de rust.

2 gedachten over “1 jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s