Testament etc…

Van vakantie terug wilde Eric gaan kijken of alles wel ‘goed’ geregeld was voor mij, voor als hij er niet meer zou zijn. Mij kon het allemaal niets schelen, wat deed het er toe hoe ik achterbleef. Ik voelde zoveel boosheid op het leven. IMG_4819 2Ik ging mijn allerbeste maatje kwijtraken, lekker belangrijk was mijn primaire reactie. Maar Eric zou meer rust hebben als hij wist dat ik in ons huis kon blijven, juridisch en financieel. Dus hebben we onze belasting en boekhoudman erbij gehaald om ons te helpen. Ik ben vanwege een zware longaandoening 100% afgekeurd maar daarnaast was het duidelijk dat ik een stukje nabestaanden pensioen van Eric zou krijgen. Was het genoeg voor mij om te kunnen blijven wonen? Dat wilde Eric graag weten, het gaf hem rust toen er werd gezegd “in principe wel”. Ik vond het zo bizar en onwerkelijk dat we het hierover hadden…Het was alsof het niet over ons ging. Daarnaast was er ook het juridische deel. Eric heeft 2 kinderen uit een eerder huwelijk, en een kleinkind. Toen wij 10 jaar geleden gingen trouwen, wilde ik dat Eric een testament liet opstellen waarin ook zijn kinderen in opgenomen zouden worden. Dus 3 erfgenamen incl. ik. Niet dat er toen veel te erven viel, maar ik vond dat fijner. Maar Eric wilde het aanpasssen na zijn diagnose, want wettelijk gezien konden zijn kinderen als ze dat hadden gewild mij het huis uitzetten. Dat is wat Eric niet wilde voor mij. En daarnaast stond ons huis financieel onder water en wilde daar zijn kinderen weer voor beschermen. Dus gingen we naar de notaris. Het was zo verwarrend om hier mee bezig te moeten zijn, terwijl we de tijd anders wilde invullen. Maar Eric was Eric, het testament moest en zo aangepast worden. Ik werd enig erfgenaam. Er zijn mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet bezig zijn met alles goed willen regelen, ze kunnen het niet opbrengen. Ik ben uiteindelijk dankbaar dat Eric de kracht had en hierin heeft doorgezet. Want het scheelt achteraf een hoop geregel….

Maar waarom zo open hierover zijn…hoor ik jullie denken. Nou, ook dit is een onderdeel waar je wellicht mee te maken krijg wanneer je te dealen krijg met kanker of welke ongeneeslijke ziekte dan ook. Het is confronterend om nog bij leven over de dood van je partner of jezelf te hebben. Ik vond dat zo verrekte moeilijk. Terwijl ik wel graag wilde weten hoe hij zijn eventuele uitvaart wilde hebben…(later in een ander blog meer hierover)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s